Loading
About us

About us

O PPG-u

Mi u PPG-u poboljšavamo i unapređujemo svet svakodnevnim radom na razvoju boja, lakova i materijala, pri čemu već više od 130 godina uživamo poverenje naših klijenata. Najveće izazove rešavamo sa predanošću i kreativnošću u uskoj saradnji s našim klijentima.  Uz sedište u Pittsburghu, u Sjedinjenim Američkim Državama, prisutni smo u više od 70 država u kojima radu pristupamo jednako inovativno i predano. Snabdevamo kupce iz područja građevinarstva, uslužnih delatnosti, industrije, transporta i ambalaže.

PPG premazi i posebni materijali pomažu našim klijentima u zaštiti, poboljašanju i ulepšavanju prostora, i to ne samo onih koje smatramo domom. Raspon PPG premaza je širok i raznolik – moguće ih je koristiti za male i velike, uobičajene i jedinstvene površine. Nudimo boju za gotovo sve, od vozila, aviona, oštrica vetroturbina, posuda, rezervoara za pijaću vodu do porodičnih kuća i poslovnih zgrada.

Naši premazi imaju kako estetsku tako i funkcionalnu svrhu. Upravo je činjenica da  dva od tri vozila proizvedena u Europi i Sjevernoj Americi koriste tehnologiju i znanje PPG-a dokaz široke rasprostranjenosti naših proizvoda i usluga. Možemo uključiti mnoge velike, dobro poznate proizvođače u širokom spektru industrije kao naše kupce.

Upoznajte PRIMALEX

Boje se povezuju s poslovima, privlače kupce i razlikuju robne marke, jedne od drugih. Pokazatelj su kvaliteta i savremenog dizajna.Iza svakog brenda ili proizvoda nalazi se tim ljudi koji su blisko povezani s njime. To je i najbolji način da vam predstavimo brend PRIMALEX. Pogledajmo što Mike Brown, direktor strateškog marketinga kaže o njemu: "Kao jedan od vodećih proizvođača dekorativnih premaza u Europi, sa širokim rasponom jakih brendova, PPG je imao nimalo lak zadatak - izabrati jedan glavni brend za izvozni portfolio. Na osnovu ispitivanja i analize lokalnog tržišta odlučili smo se za PRIMALEX, jedan od vodećih brendova u srednjoj Europi. Iza tog brenda stoji iskusan i jak lokalni tim. Smatramo da je PRIMALEX optimalan brend koji može zadovoljiti potrebe potrošača i omogućiti partnerima da iskoriste snage PPG-a na svojim tržištima.”